Owoce

CALIO znajduje zastosowanie we wszystkich uprawach owoców. Skutecznie poprawia wydajność produkcji, kondycję rośli jaki jakość owoców. Wydłuża czas przechowywania owoców

 

 

Jak działa CALIO w uprawie owoców?

Warto wspomnieć o tym że:

zwiększa twardość owoców pestkowych i deserowych
zapobiega gorzkiej plamistości podskórnej
zapobiega rozkładowie wewnętrznemu i chłodniczemu
zapobiega brunatnieniu przygniezdnemu
zapobiega pękaniu
zapobiega przejrzewaniu
zapobiega oparzeniom słonecznym
wydłuża czas przechowywania wszystkich owoców

 

Jak działa CALIO w uprawie owoców?

CALIO znacząco wpływa na zwiększenie twardości owoców pestkowych (jabłek, gruszek, czereśni, wiśni, śliwek, brzoskwiń, moreli i innych) oraz wydłuża czas ich przechowywania.

CALIO można stosować we wszystkich uprawach owoców deserowych np.: truskawka, malina, porzeczka, winogrono i inne.

CALIO znacząco wpływa na zwiększenie twardości owoców miękkich (deserowych) oraz wydłuża czas ich przydatności do spożycia już po zbiorach.

CALIO skutecznie zapobiega: gorzkiej plamistości podskórnej, rozpadowi wewnętrznemu i chłodniczemu, brunatnieniu przygniezdnemu jabłek i gruszek; nadwrażliwości na pękanie czereśni i wiśni; przejrzewaniu brzoskwiń, moreli, śliwek; korkowaceniu i oparzeniom słonecznym.

CALIO w uprawie truskawek

Czy Twoje uprawy trapi jeden lub więcej z poniższych problemów?

deformacja liści, cienkie pędy roślin, plamy na owocach, zamieranie pędów wierzchołkowych, pleśnie, zgnilizny, małe owocostany, szybkie przejrzewanie, słabe korzenie, ogólnie wątłe rośliny, krótkie okresy przechowywania.

Wiesz, że tego przyczyn± jest niedobór wapnia? Od dzisiaj za pomoc± CALIO możesz z tym skutecznie walczyć!

W PRZYPADKU TRUSKAWEK CALIO - DZIAŁA 4- FAZOWO:

FAZA I - W OKRESIE WZROSTU: Calio dzięki zawartości naturalnych chlorków dogłębnie przenika w struktury rośliny, szybko wchłania się, odżywiając ją od środka. Wapń rozchodzi się po całej roślinie wzmacniając ją od korzeni, aż po same liście. W ten sposób szybko zapobiega klasycznym niedoborom wapnia w roślinach. Jego skoncentrowana formuła i dolistny sposób podawania przyspiesza cały proces.

FAZA II - W OKRESIE KWITNIENIA: Calio działając od środka rośliny wzmacnia jej system korzeniowy, który efektywniej będzie pobierał minerały z ziemi. Poprzez wzmocnienie ścian komórkowych znacząco przyspieszy rozwój upraw. Rośliny staną się zdrowsze, większe i bardziej odporne na uszkodzenia. Calio zabezpiecza rośliny przed przedwczesnym opadaniem pąków - dzięki temu zdecydowanie zwiększy się liczba owoców.

FAZA III - W OKRESIE OWOCOWANIA - wieksza ilość pąków to więcej pięknych i zdrowych owoców. Calio podnosi jakość i wielkość zbiorów. Uodparnia owoce przed pleśniami. Zapobiega wewnętrznej karmelizacji, gorzką plamistością podskórną i innymi chorobami owoców.

FAZA IV - W OKRESIE PRZECHOWYWANIA - Działanie Calio ma niebagatelne znaczenie przy przechowywaniu zbiorów. Dzięki poprawie ścian komórkowych owoce i rośliny można dużej przechowywać bez uszczerbku na ich klasie i jakości. Calio zdecydowanie przedłuża okres przechowywania zbiorów, jednocześnie zabezpieczając je przed gniciem.

0 Comments